piatok 2. decembra 2016

November a vianočný čas?

U nás sme zvyknutí, že už v novembri začínajú prichádzať na televízne obrazovky vianočné reklamy. Inak tomu nebolo ani tento rok, teda až na to že tu všetko v angličtine:-) V obchodoch si už od začiatku novembra môžte kúpiť čokoládového Santu a podobné cukrovinky, dokonca v nákupných centrách na vás už číha Santa, aby ste umlátili nejaké prachy za fotku. Našťastie som sa nenechal ešte nachytať:-) Pre mňa to moc ešte vianočný čas nieje, aj keď rádiá a všetko okolo do mňa tlačí tento pocit. Ale veď inak tomu nieje ani u nás.
Musím sa priznať, trochu som tomu podľahol, tak som si teraz pustil vianočné rádio, nech sa mi ľahko píše..
 robím si srandu - počúvam naše skalické ľudovky, tak to ide lepšie:-)) Vianočné rádio počúvame keď cestujeme v aute, a už si aj nejaké hrám na klavíri.
Dnes sme dozdobili náš dom, nasvietili vonku stromy, sobov, Santu, jednoducho celý dom...
Aby toho nebolo málo, v obývačke sa na nás už 4. deň usmieva vyše 3-metrový stromčisko. Krajší stromček som snáď v domácnosti ešte nevidel. Dnes sme skončili s jeho zdobením a aj to bol pre mňa zážitok. 
Aj keď viem že u nás sa nájdu ľudia ktorí majú stromček od začiatku decembra, bolo to pre mňa dosť veľké prekvapenie, ako sa všetci američania valia hneď po dni vďakyvzdania na farmy stromčekov, aby si uchmatli ten najlepší kus. Keby tá farma nebola taká veľká aká je, tak by sa tam aj zliskali a pobili o lepší strom. Normálne sa tam tvorili kolóny.
Výnimkou nebola ani moja rodina. V nedeľu sme sa všetci vybrali, s píľkou a vozíkom pre ten náš. Neviem či to je niekde aj u nás, ale veľmi sa mi páčilo že sme si ho mohli zrezať. Veď posúďte sami.:)












California trip

V Kalifornii prší každý párny rok. (nie moc často)
No čo myslíte, nepršalo keď sme tam boli my? No našťastie až posledný deň. Ale ani dážď nám nedokázal pokaziť dobrú náladu...
17-21. novembra, sme si odskočili na 5 dní do tepla, do horúcej Kalifornie. Celý čas bolo okolo 25 stupňov, krátke tričko, kraťase...  
Mali sme pestrý program - na spánok nám moc času nezostalo. 
Mali sme 3 - dňový pass do Disneylandu, jeden deň sme strávili v Universal Studios, Ďalší deň v Knott´s Berry Farm a jeden deň surfing.
Nikdy som nebol kolotočový maniak, čiže horské dráhy a podobne mi nevonia, no povedal som si že keď už som tam, tak to všetko vyskúšam, a musím povedať že vôbec som neľutoval... dokonca sme na niektoré atrakcie išli aj viackrát po sebe.
 Čo sa utrácania týka, Kalifornia je na to miesto ako stvorené. Obzvlášť v Disneylande, 1/8 pizze za 10 dolárov a podobne:)
Osobne sa mi najviac páčil deň strávený v Universal Studios, kde sme mohli vidieť zákulisie filmov, filmové štúdiá, postavičky z filmov, hodinové rady na atrakcie...
Najlepší bol Harry Potter world, ktorý otvorili asi pred mesiacom a všetko vyzeralo rovnako ako vo filme.
Milo ma prekvapilo, ako si na tom dajú záležať, všetko na 100%, do detailov. Či už prehliadka štúdií, Walking dead a všetko ostatné.
Spolu s 27 ostatnými výmennými študentami sme prežili nezabudnuteľných 5 dní a myslím že každý z nás by sa tam najradšej hneď vrátil:/
 Ono nás to trošku dosť ovalilo, keď sme v pondelok pristáli v  Seattli --- niečo ako keď večer zaspíte, máte pekný sen a zrazu sa zobudíte a musíte ísť do školy - jednoducho smutný príbeh :)






























































Thanksgiving Day
Veľmi som sa v tej škole potom neohrial- mali sme Thanksgiving holidays.
Deň vďakyvzdania je tu veľký sviatok, obchody sú pozatvárané, rodiny trávia čas spolu, vačšinou pozeraním "Thanksgiving Football Game", ale to sa pozerá každú nedeľu, takže nič nové.
Hneď ráno som si bol zabehnúť 5 km beh, aby som niečo spálil, než som sa večer prejedol:)
My sme večer strávili u Rebekinho brata, s jeho ďalším bratom, švagrovou, svokrou, deťmi, s babkou Jean, jej švagor, jeho brat.... no proste celá rodina, asi 15 ľudí.
Očakávania to splnilo, všade veľa jedla, koláče,.. rodina spolu:)



                                            Moriak, zemiaková kaša, pražená cibuľka, ovocný šalát s marshmallows







Black Friday
U nás vždy len v správach pozeráme,že čo tí američania predvádzajú v obchodoch na čierny piatok, čiže tento deň som sa dosť tešil.
Vstávali sme ráno o 4:45, aby sme v obchode boli medzi prvými. Síce sme moc šialené bitky a rady nevidel, no zato sme dosť nakúpili. Musím povedať, že slovenské obchody, ktoré sa snažia mať "Black Friday Sale" , sa na to ani zďaleka nechytajú.






Do Vianoc nám zostávajú ešte 2 týždne školy. Prázdniny nám začínajú 19. decembra, resp. 17..
Spolu s prázdinami sa pomaly končí aj prvý semester v škole- s výsledkami som spokojný, všetko ide super, na áčka:)
Najbližšie dni mám "busy" program, takže opäť bude o čom písať :)
See you later!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


In our country we are used to see Christmas commercials in November . It was all the same this year, only difference is that it's all in English :-) since the beginning of November, you can buy a chocolate Santa and christmas candies.. ,  you can already see Santa in shopping centres. For me this this time is not Christmas yet, though radios and everything around me are pushing me into that feeling.
I have to admit, I'm listening Christmas radio right now, its going better with music..
 Just kidding - I am listening to our traditional songs, so it goes better :-)) We are always listening christmas songs in car, while traveling. I also started practicing piano songs.
Today we put lights on trees outside, reindeer, Santa, just the whole house is lightning  ...
In the living room, our over 3 meters-high christmas tree is smiling. I haent seen more beautiful tree in house than this one. Putting all the ornaments was great experience for me!
Although I know there are some people in Slovakia who buy tree in early december, It was kind of surprise for me, how people here are rushing to tree farms to get the best tree, it has been opened for 4 days and all the best and beautiful trees are gone.
On Sunday, we also went to tree farm to buy one. I really liked that we could cut it by ourselves, since I have never seen it in Slovakia.

California trip

It is known, that it doesnt rain so often in southern California. What do you think, wasnt it raining when we were there? It was raining one whole day, but even that did not stop us having fun and enjoying each others company.
November 17th-21, we went to hot California for 5 days. All the time it was around 75 degrees.
We had program full of activities, so there was not so much time for sleeping left.
3- days pass to Disneyland, day in Universal Studios, Knott´s Berry Farm, Surfing.. Thats what the trip was about.
I have never fan of big rides, but I told myself I would try all of them, since I came to California:) and I have to say, I really liked it.. Its not like rides at fairground, those are real big rides!!! Most of them, we tried more times in a row
It is pretty expensive down there, theywanted me to pay 10 dollars for 1 slice of pizza.
Personally, I liked the most day spent in Universal studios, where we could see background of movies, studios, movie characters and mascots, big lines for attractions... :)
The best one was Harry Potter world, which was opened 1 month ago, All the stuff looks like in the movie.
I was very surprised how they are making everything in details...
Together, with 27 other exchange students, we enjoyed these 5 unforgettable days and everyone would go back if possible.
It was sort of shock, when we got out from airplane here in Seattle and felt the cold- something like when you have good dreams and suddenly something wakes you up and you have to go to school:)) - simply said, sad story :D

Thanksgiving day

There was 1 more school day left when I came from California, because we had Thanksgiving holidays.
Thanksgiving day is big deal for all the people here, shopping malls are closed, families spend time together, mostly by watching football game, but it is nothing new, we watch football every Sunday.
At the morning, I ran 5K run, in Silverdale, that was organised by my host Rotary Club Of Silverdale, I wanted to burn some fat, before I was gonna get it back from dinner.
We spent evening in Rebecca´s brothers house, with other 15 people, they have big family.
It met all the expectations and I enjoyed food and company of everybody there!

Black Friday

In our news back in Slovakia, we can see how people are being crazy during Black Friday shopping, so I really wanted to experience this day here.
We woke up at 4:45 am, to be first in mall and get some good sales.
Although we didnt see any fights, nor lines, it was good and long day spent by shopping. Shopping with real sales, not like we have in Slovakia. That you cant even notice the difference of price.


Its 2 more weeks of school until christmas is here. Holidays start on 19th of December.
As well as holidays start, also 1st semester is roughly over. I am very happy about my grades, everything is going well, A´s :)
In couple next weeks, I have a lot of stuff coming up, so it will be much stuff to write about!
Take care!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára