utorok 7. februára 2017

To už viac ako polovica zamnou?

Veľmi dlho som sa odhodlával napísať tento príspevok, keďže uplynuli cca 2 mesiace od posledného postu a trošku sa za to hanbím, no na druhú stranu, udialo sa dosť vecí, tak bude aspoň o čom rozprávať.


Rozprávať sa bolo o čom aj druhý decembrový víkend (9.-11.12), keď prišla na návštevu Kristína, Rotary študentka z nášho dištriktu ktorá je na výmene v Portlande. Host mamina Rebecca vymyslela super program, boli sme na turistike v zasnežených horách, zúčastnili sme sa vianočnej párty na Rotary klube, mali sme obed v "Space Needle" v Seattli...
















Povedal by som, že kto nezažije football game, akoby ani v Amerike nebol. Ja môžem slávnostne prehlásiť že už som si tým prešiel:)  Boli sme 15. decembra, na "Thursday Night" game. Vyhrali sme vysokým rozdielom, teplota doslova freezing, no ako môžte posúdiť z fotiek, naozaj to stálo zato. 










21. Decembra sme s Chuckom navštívili Benaroya Hall v Seattli - boli sme na koncerte "Seattle men´s chorus". Myslím že som ešte nikdy nevidel 200 mužov na pódiu spievať. Naozaj zážitok:)





Stalo sa vám niekedy, že síce je vianočný čas, no nepociťujete ten feeling že sú Vianoce? Mne hej.
Žiaden zhon, vypekanie, kapor vo vani... všetko sa mi to tak nakopilo, až som mal pocit že americké Vianoce sú viac o komercií, utrácaní a podobne.. no a koniec koncov je to pravda :) 
Napriek tomu som si Vianoce užil. Na Štedrý deň som bol kayakovať (nechýbalo málo a skončil som vo vode) skajpovali sme s rodinou a nakoniec večer sme mali veľkú večeru, no žiadny kapor to nebol:) Prišla k nám celá rodina, bolo nás okolo 20, čiže som mal možnosť zase spoznať nových ľudí.










Spolu s Vianocami prišli aj moje posledné dni u prvej host rodiny. Ešte sme spolu stihli polyžovať (Crystal mountain resort) a zažil som najepšiu silvestrovskú párty.










Keď som bol ešte doma, hovoril som si že sa posnažím počas toho roka neplakať. No nech som chcel ako som chcel, nejako mi to nevyšlo. S prvou rodinou sme mali tak dobrý vzťah, že som to pri lúčení neudržal. Vedel som že raz to príde, len som sa snažil na to moc nemyslieť.





Teraz som však už u druhej rodiny, kde síce nemám žiadnych súrodencov, a som u staršieho manželského páru. Alan a Ellen, 73 a 75 rokov, nemajú deti, čiže som ich jediný "syn", sú super, a aj keď som si to nevedel predstaviť, je to naparádu. S nimi zasa zažijem veci, ktoré by som nezažil s prvou rodinou. Alan bol profesor na univerzite a celoživotný umelec, a Ellen pracovala v knižnici.
 Už som u nich viac ako mesiac, tretina za mnou, no nad časom veľmi nerozmýšľam.
S novou rodinou sme boli dva krát v Seattli, na muzikáli a filharmónii. Boli sme asi 5 krát v kine, to je snáď viac než za celý môj život:-)




Skončil sa nám prvý semester, zvládol som to na 4.0, z čoho sa veľmi teším.
Taktiež asi stojí za zmienku že som pomaly každý víkend v Seattli, kde veľmi často navštevujem Seattle Symphony, veď treba aj kultúrne žiť.
A pripojil som sa do miestnej hokejovej "Adult league", kde si chodím každú neďeľu zahrať hokej.
Minulú nedeľu som bol s Chuckom na Super Bowl party, najvačší športový sviatok. Musím povedať že by som bol šťastnejší, keby Falcons udržali vedenie 28-3, no zo strany Patriots to bol pekný obrat:-)



Je utorok večer, a my sme tento týždeň ešte neboli v škole. Nebolo by na tom nič čudné kebyže máme prázdniny, avšak najbližšie sú až v apríli.. Ono nám len trošku nasnežilo, pomrzlo, tak školský dištrikt už panikári:-) Vôbec sa nesťažujem a verím že aj zajtra ráno si budem môcť dlhšie pospať:-)


Ďakujem že ste sa dostali až sem a dúfam, že tie príspevky budú vychádzať v pravidelnom slede. 
Áno, to už som raz sľuboval :) :) 

Matej
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I have been deciding about writing this blog for a long time, because its been 2 months since I posted last one, but I have a lot to tell you about!:)
Second weekend in December, my friend Kristina, Rotary exchange student from my district, staying in Portland came and visited us. My host mum Rebecca organized nice program for us, we went hiking to snowy mountains, attended Rotary Christmas party and had lunch in Space Needle in Seattle.

I would say, if you havent been to football game, its like you are not even american.
We went to see "Thursday Night" game, on Dec, 15. Seahawks won! Although it was freezing, we really enjoyed that, as you can tell from pictures.

On Dec, 15., we visited Benaroya Hall in Seattle to see "Seattle men´s chorus". I had never seen 200 men singing on one stage, it was amazing!

Have you ever experienced that even though its Christmas time, you dont feel like it really is? I have.
No hurry, baking, carp in the bathtub, it all just came suddenly together that i felt like American Christmas is only about commercials, shopping etc.. 
Although I had those thoughts, I trully enjoyed Christmas.
On Christmas Day, I went kayaking, I called my family and we had a big dinner with host family and their relatives (20 people), so again, I got to know some new people.
Together with Christmas, my time with 1st family was coming to the end. Last days we went skiing to "Crystal Mountains" and I attended the best New Year´s Eve party.

During  time at home, before my year started, I promised myself, I wasnt gonna cry during this year. But I did not succeed. I had strong relationship with my first host family, and it was hard to leave them. I knew it would came sometimes, but I didnt really think about it.

Now, I am in my second host family, where I dont have any host siblings, my host parents are 75 and 73, Ellen and Alan. They dont have kids, so I am their big "son" and even though I couldnt imagine how I would live here, it is going very well. I experience things, totally different than I experienced with 1st family. For example, I get to see a lot of arts, since Alan is artist, we also go to see movies a lot, we have been to Seattle couple times, as I said, it is just different experience. 
I didnt forget to first family, we still see each other..

1st semester is over, my GPA reached 4.0, what Im very thankful for.
I should mentioned that I go to Seattle almost every weekend, to see Seattle Symphony (I get ticket for 5 Dollars) and I joined "Adult Hockey League" in Bremerton.
Lat Sunday me and Chuck went over to Lynwood, for SuperBowl party.. I would be happier, if Falcons won.

It is Tuesday evening right now, and we havent been to school yet this week. I would not be surprised if we had holidays, but next holidays are in April. It has been snowing and freezing for 2 days, so "Central Kitsap School District" closed all schools here. I am not complaining at all and I hope I could sleep longer also tomorrow morning.

Thank you guys for reading this post, and although I have already promised, I hope I will post reguralry. 

Matej

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára